FAQ

Kunnen we bij jou ook terecht voor het laten fotograferen van feestjes?

Neen, ik fotografeer geen 'feestjes' tenzij een huwelijk met een aansluitend feest. Onder feestjes versta ik communiefeestjes, babyborrel, verjaardagsfeestjes,...

Ben je ook telefonisch bereikbaar?

Niet meer, ik ben echt geen beller en met mijn job als verpleegkundige ben ik telefonisch ook zeer moeilijk te bereiken. Ik kijk heel regelmatig mijn mailbox na.

Hoe kan ik een fotosessie boeken?

Een fotoreportage kan u boeken door het contactformulier op de website in te vullen of door een mailtje te sturen naar info@fotograafmama.be. Instagram of facebook message worden zelden tot niet beantwoord.
In ben nog aan het bekijken om een online agenda te maken waaruit je rechtstreeks kan boeken.

Kan ik standaard een reportage boeken in het weekend?

Neen. Ik fotografeer hoofdzakelijk tijdens de week. Ik werk als verpleegkundige in hoofdberoep, waardoor ik twee op vier weekends werk. De vrije weekends hou ik graag vrij voor mijn gezin. Indien het echt niet lukt tijdens de week kan er uitzonderlijk een reportage plaatsvinden tijdens het weekend. Maar enkel indien het niet anders kan. Newbornreportages en andere studioreportages gaan altijd door in de week.

Hoe en wanneer moet ik een sessie betalen?

Na het eerste contact krijgt u een reservatieformulier + factuur toegestuurd. Daarin wordt gevraagd om een voorschot te betalen. Na de sessie wordt het resterende bedrag samen met extra kosten gefactureerd.

Welke kleren draag ik het best?

In heb een stylingguide gemaakt. Deze ontvangen jullie steeds na boeking. Zo kan ik al meegeven dat je best geen kledij draagt met een drukke print of fel kleur.

Kan ik mijn sessie alsnog annuleren?

Je kan altijd een reportage annuleren, maar dan verlies je het voorschot die je eerder betaalde. Dit wordt dan omgerekend tot annulatiekost. Je kan wel eenmalig kosteloos je reportage verplaatsen, bijvoorbeeld in geval van ziekte of onverwachte omstandigheden. Geen zin of vergeten zijn valt hier dus niet onder.

Kan ik een cadeaubon aankopen?

Ja. Een cadeaubon kan verkregen worden voor een prijs naar keuze en is één jaar geldig. Je kan deze aanvragen door een mailtje te sturen naar info@fotograafmama.be . Deze kunnen na betaling steeds opgehaald worden bij mij thuis in Westrozebeke of indien gewenst opgestuurd naar je thuisadres.

Heb je ook een fotostudio?

Ja, ik heb mijn 'mobiele' fotostudio (in Westrozebeke) die enkel gebruikt wordt voor cakesmash , natural newborn & indoor kerstsessies. Als je de mobiele studio bij jullie thuis wil moet je veel plaats voorzien en een raam met veel lichtinval hebben. He liefst van al trek ik de natuur in want daar kan ik me volledig uitleven. In de winter valt dit soms wel tegen door de weersomstandigheden.

Wat bij slecht weer?

Een reportage op buitenlocatie kan kosteloos verplaatst worden naar een andere data in geval van regen. Aangezien het weer in ons belgenlandje altijd wat onvoorspelbaar is, is het altijd handig om bij boeking je telefoonnummer op te geven. Ik neem altijd nog contact op de dag voor de geplande sessie oa ook om het exacte uur en locatie door te geven.

Wat is de levertermijn van de foto's?

Reken toch op twee à drie weken. Ik bezorg jullie de beelden van de reportage in een prachtige online galerij die voor jullie toegankelijk is met een persoonlijke code. Ik kan jullie wel al enkele previews doorsturen.

Krijgen we de afgewerkte beelden op een USB- stick?

Foto's worden enkel afgeleverd op USB wanneer je hier zelf voor kiest. Deze koop je dan aan. Er is altijd een mogelijkheid om meerdere USB sticks aan te kopen.

Kan ik later nog beelden bijbestellen?

Tot 6 maand na de sessie kunnen er extra beelden aangekocht worden. Bij het opnieuw opvragen van de foto's binnen de 6 maand wordt een kost aangerekend van 10 euro. Nadat dit termijn verstreken is, is het niet meer mogelijk om nog foto's op te vragen.

Vergat je mijn mail te beantwoorden?

Tweemaal per week check ik mijn mailbox en beantwoord ik alle mailtjes. Bekijk altijd eens je ongewenste email of spam, wie weet is mijn mailtje daar terecht gekomen. Mocht je binnen de 4 dagen nog geen mailtje ontvangen hebben, stuur je best nog eens opnieuw. Sinds oktober 2020 ben ik op via WhatsApp chat bereikbaar.
Mailtjes gaan altijd voor op berichtjes via social media (instagram of facebook). Dit om voldoende overzicht te bewaren.